Nu ook een scholingsbonus voor medewerkers in de Fashion en optiek

Bonus voor medewerkers in de Optiek- en Modebranchedie zich (blijven) ontwikkelen

Medewerkers die dit jaar met succes een training of cursus afronden of dit in 2021 hebben gedaan, komen in aanmerking voor een bonus van 40 euro. De cursus of training hoeft niet persé raakvlakken te hebben met de optiek- of modebranche. Als het maar vaardigheden oplevert om het werk beter te kunnen doen en/of bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is de kern van de projecten Slim in Fashion en Leren Goed Presteren, die de medewerkers in deze branches willen stimuleren om zich te blijven ontwikkelen. Om voor het bedrag in aanmerking te komen moeten de medewerkers hun gegevens invoeren op de websites www.sliminfashion.nl of www.lerengoedpresteren.nl een erkend certificaat als bewijs uploaden. Aansluitend krijgen zij de bonus op hun rekening gestort.

De initiatiefnemer, Stichting werknemersbelangen (opgericht door FNV en CNV Vakmensen), heeft ook deze voorlichtingscampagne rond de “studiebonus” toevertrouwd aan FHKN. FHKN verzorgt online trainingen – onder meer over veilig werken in de winkel en sociale hygiëne – en beschikt over een promotieteam dat winkels bezoekt om het personeel voor te lichten over mogelijkheden die kunnen bijdragen aan het vergroten van hun vakmanschap. Ook voor de Boek- en kantoorvakhandel loopt een gelijksoortig project sinds 2020.

Meer informatie is te vinden op www.werkenaanvaardigheden.nl en/of www.sliminfashion.nl en/of www.lerengoedpresteren.nl