Nieuws

 • Interactief lesmateriaal voor wijn- en drankensector

  Interactief lesmateriaal voor wijn- en drankensector

  Hoe is het gesteld met de wijnkennis in uw bedrijf?    Welke wijnen heb je allemaal? Hoe smaakt die Cabernet sauvignon? Zou je het omschrijven als strak of stroef? In de slijterij en wijnhandel is wijnkennis natuurlijk onontbeerlijk. Hoe fijn zou het zijn wanneer medewerkers …Lees verder »
 • Werk Wijzer in de AGF

  Werk Wijzer in de AGF

  Na de succesvolle Werk Wijzer in de Bloemen en Plantendetailhandel volgt nu ook de Werk Wijzer voor de AGF branche. In de Werk Wijzer informeren wij werkgevers en werknemers over o.a. arbo, opleiding en ontwikkeling, cao en pensioen. Doel Deze in de werkwijzer opgenomen thema’s zijn voor …Lees verder »
 • De week van de Veiligheid 9 t/m 14 oktober

  De week van de Veiligheid 9 t/m 14 oktober

 • Omgaan met verbale agressie

  Omgaan met verbale agressie

  Omgaan met verbale agressie is hét thema van de mini-elearning die door FHKN samen met Skillstown in opdracht van INretail is ontwikkeld. Hoe doe je dat? Een klant te woord staan die zijn schoenen komt ruilen, terwijl de bon al verlopen is? Ga je met …Lees verder »
 • Libelle zomerweek groot succes

  Libelle zomerweek groot succes

  De Libelle zomerweek was ook dit jaar weer een groot succes. De naast de voorlichting over verantwoord alcoholgebruik van Wim over wijn, was er ook promotie voor het nieuwe lesmateriaal van SDEN. Ook was er ook veel interesse voor de nieuwe werkwijzer rechten en plichten …Lees verder »
 • Bloggen voor INretail

  Bloggen voor INretail

  Dit voorjaar heeft FHKN op verzoek van INretail een blog geschreven over veilig werken. Aangezien FHKN inmiddels specialist is op het gebied van veilig werken in de winkel, was dit uiteraard een mooie gelegenheid om medewerkers die werken in de mode-, wonen-, schoenen- en sportbranche te voorzien van …Lees verder »
 • “Ik weet wat van bier” nu te koop

  “Ik weet wat van bier” nu te koop

  Hop is hip. Bier is booming. Het boekje “Ik weet wat van bier” helpt je om de wondere wereld van bier te ontdekken. Je kunt lezen hoe de belangrijkste grondstoffen de smaak van bier beïnvloeden en wat er tijdens het brouwen gebeurt. Je leert waar …Lees verder »
 • E-learning over Pensioen LIVE!

  E-learning over Pensioen LIVE!

  Sinds vandaag staat de nieuwste e-learning van FHKN live! Deze e-learning heet ‘Inkijk in je pensioen’. Pensioen is misschien niet het meest spannende onderwerp, in tegenstelling tot onze andere modules. Maar pensioen is wel belangrijk. Want later wil je ook lekker leven. Dus wil je …Lees verder »
 • Rapport duurzame inzetbaarheid in bloemen en plantendetailhandel goed ontvangen.

  Rapport duurzame inzetbaarheid in bloemen en plantendetailhandel goed ontvangen.

  Dit voorjaar heeft het team van FHKN in opdracht van FNV Handel ruim 200 gevestigde bloemen- en plantenwinkels bezocht en de ondernemers en werknemers aldaar geïnterviewd. De resultaten zijn inmiddels geanalyseerd en geven een mooie inkijk in de status quo binnen de bloemen- en plantendetailhandel als het …Lees verder »
 • Stichting Platform Dranken

  Stichting Platform Dranken

  Om ontwikkeling, kennisbehoud en -overdracht alsmede voorlichting over verantwoord alcoholgebruik in de wijn- en drankensector voor de komende jaren te waarborgen, zullen de werkzaamheden, projecten en activiteiten die door FHKN voor de wijn- en drankensector worden uitgevoerd, binnenkort worden overgedragen aan Stichting Platform Dranken. Dit platform is momenteel in …Lees verder »