Zorg dat je (bij)leert in de drogisterijbranche

FHKN-team bezoekt drogisterijen, verspreid over Nederland.  

In oktober is het team van FHKN gestart in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht met het bezoeken van drogisterijen om drogisterijmedewerkers te stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen en gebruik te maken van de nieuwe bonusregeling van de vakbonden CNV en FNV.

Deze bonusregeling houdt in dat alle drogisterijmedewerkers die in 2019 of in 2020 met succes een training of cursus hebben afgerond of nog moeten afronden in aanmerking komen voor de financiële bonus. Per persoon kan daar maar eenmalig een beroep op worden gedaan. Het maakt niet uit welk diploma of certificaat er wordt behaald. Het gaat om de vaardigheden waardoor iemand persoonlijk ontwikkelt. In een branche, waarin het assortiment zo adviesgevoelig is, lijkt dat bijna vanzelfsprekend. Maar nu stimuleren ook de vakbonden het fenomeen ontwikkelen via een financiële bonus van € 60,- per certificaat.

Voor alle drogisterijmedewerkers is deze bonusregeling van toepassing.

Veel medewerkers vinden nascholing en het blijven ontwikkelen van zichzelf belangrijk. Ook het op de hoogte blijven van veranderingen van medicatie en nieuwe medicijnen vinden ze nodig en fijn voor de klanten.

De drogisterijmedewerkers vinden vaak de bonusregeling een prachtig initiatief van de vakbonden en geven aan daarvan graag gebruik te (gaan) maken.

Naast filialen van Kruidvat, DA, ETOS, Trekpleister, Visser drogisterij, Holland & Barret zijn ook veel zelfstandige drogisten bezocht.