Uitslag wedstrijd “test uw wijnkennis” vanaf SDEN niveau 1 tot en met 3

Op de Dranken Expo 4 & 5 september j.l. heeft FHKN namens SWON een wedstrijd “test uw wijnkennis”  gehouden.

Er waren totaal 66 correct ingevulde wedstrijdformulieren met 3 vragen per niveau, totaal 9 vragen. Per niveau waren er 2 vragen vaktechnisch, en 1 vraag had betrekking op wijn en je lijf (sociale hygiëne)

22 wedstrijdformulieren zijn goed ingevuld, 21 met 1 fout,  15 met 2 fouten en 8 met meer dan 2 fouten. De meeste fouten waren gemaakt op het terrein van sociale hygiëne. Daarnaast was op niveau 3 de vraag: “Van welk druivenras heeft Rias Baixas zijn goede naam te danken” voor velen een struikelblok (antw. Albariño- druif). Maar ook op de gistingstemperatuur van rode wijn lieten velen het liggen (antw. 25-32 graden). We bevelen het oppakken van een -vervolg- wijnopleiding dan ook van harte aan! Nooit te oud om te leren.

De winnaars zijn getrokken door de voorzitter van de Stichting Wijnonderwijs Nederland, De heer A. Steijaert. Dit zijn:

Ton Lenkens van Lenkenswijn te Nijmegen.

Jan Rustenburg uit Tiburg

Jan Kroese van Boomsma uit Bolsward.

Allen gefeliciteerd en de trendy Wine Chillers komen er aan!