De winnaars van de fotowedstrijd van CvAE “Laat je ambacht zien!” zijn bekend

Winnaars CvAEGlazenier Joop Berendsen, schoonheidsspecialiste Nicolette Kruisheer en pedicure Patricia Letsoin zijn de winnaars van de fotowedstrijd Laat je ambacht zien! Met de fotowedstrijd werden vakmensen uitgedaagd door het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) om hun ambacht te laten zien. Wat vinden zij mooi aan hun vak? De hoofdprijs is een professionele fotoshoot van hun werk en bedrijf.

Er zijn veel prachtige beelden ingezonden door onder andere pedicures, straatmakers, slagers, glazeniers, keramisten, schoonheidsspecialisten en hoedenmakers. Het ambacht is veelzijdig en dat is te zien! De winnaars brachten hun ambacht goed in beeld en zij gaven een duidelijke boodschap mee: trots, plezier en voortdurende scholing.

Glazenier Joop Berendsen stuurde een foto in met de tekst Trots. Hij staat stralend op de foto in zijn atelier. Joop: “Een glas-in-loodraam brengt een heel bijzondere sfeer in je huis. Het kan meer effect hebben dan een nieuwe bank. Het is vaak zo dat glas in lood alleen wordt gebruikt in klassieke gebouwen. Dat hoeft helemaal niet; met een goed ontwerp past het ook bij een modern interieur en ook in combinatie met dubbelglas. Het is bijzonder om dat voor mensen te maken.”

Het plezier spat af van de foto van schoonheidsspecialiste Nicolette Kruisheer. Het is duidelijk dat ze geniet van haar werk. De boodschap op haar foto: ook 80+ J! Nicolette: “Mijn specialisatie is verzorgen en genieten. Voor mij is daarbij de verzorging van de huid het belangrijkste, voor jong en oud. Mensen zijn altijd verbaasd dat ik als schoonheidsspecialiste weinig make-up gebruik. Visagie is zeker een mooi onderdeel, maar een schoonheidsspecialiste doet veel meer dan dat. Het gaat niet alleen om een mooi uiterlijk, maar vooral om jouw welbevinden.”

Patricia Letsoin heeft zowel een praktijk aan huis, als bij Van Dalen Voet & Schoencentrum. Ze kreeg inspiratie voor de foto toen ze hoorde dat ze geslaagd was voor haar diploma Medisch Pedicure: “Een collega vroeg: wat ga je nu doen? Nu heb je toch alle diploma’s? Ik zei meteen: ik wil mij altijd blijven ontwikkelen”.