CvAE lanceert eerste branchepagina’s

Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) heeft de eerste online pagina’s gelanceerd voor ambachtelijke branches. De branchepagina’s geven algemene informatie over het ambacht, maar bevatten ook tips en tools voor vakmensen. Bijvoorbeeld over veilig en gezond werken, financiën, personeel, marketing en wet- en regelgeving.

Het CvAE is een samenwerkingsverband tussen vakbonden en brancheorganisaties en biedt een (online) platform voor verschillende ambachten, variërend van straatmaker tot schoonheidsspecialist, van rietdekker tot keramist. Elke ambachtelijke branche krijgt een eigen branchepagina. Inmiddels zijn deze pagina’s gelanceerd voor glazeniers, keramisten, rietdekkers, straatmakers, pedicures en schoonheidsspecialisten. Meer branchepagina’s volgen aan het einde van dit jaar.

De branchepagina’s zijn niet alleen om te lezen, maar ook om gericht mee aan de slag te gaan. Voor aankomende vakmensen is er informatie over ambachtelijke beroepen en opleidingen. Ondernemers vinden op het online platform onder meer inspirerende verhalen van collega-ondernemers. Zo kunnen ze van elkaar leren, ook buiten de eigen branche. Door ideeën uit te wisselen kan worden gewerkt aan een sterke ambachtseconomie.

Het platform is te vinden op www.cvae.nl.