Wel trainingen, niet over veiligheid

In de voorlichtgingscampagne van FHKN over branchegerichte opleidingen in de Woonbranche en de Samenwerkende Branches Detailhandel kan een voorlopige tussenstand worden opgemaakt: er worden wel trainingen gegeven, maar nog weinig op het gebied van winkelveiligheid. Hier liggen dus nog mogelijkheden, zo bleek uit een bezoek van de FHKN-promotiemedewerkers aan winkelcentra in Harderwijk en Soest.

Doel van de voorlichtingscampagne is de werknemers en winkeliers in de Woonbranche en de SBD te informeren over het brede scala opleidingsmogelijkheden, met speciale aandacht voor EVC-trajecten voor de medewerkers. Ook wordt informatie verstrekt over de voordelen van het vakbondslidmaatschap en de gratis training Veilig Werken in de Winkel.

Ook in Harderwijk en Soest waren de vertegenwoordigers van FHKN weer van harte welkom in de winkels. En ook hier zijn de ervaringen met winkeldiefstal helaas talrijk. Beide plaatsen blijken geen trainingen op het gebied van winkelveiligheid te hebben die worden aangeboden door de gemeente en/of winkeliersverenigingen. Mede hierdoor werd de training Veilig Werken enorm gewaardeerd. Winkelveiligheid is immers een belangrijk onderwerp voor iedereen.