Nieuw boekje: Ik weet wat van sterke drank

De succesvolle boekjes ‘Ik weet wat van wijn’ en ‘Ik weet wat van wijn bij het eten’ (over wijn & spijs) hebben wederom een opvolger gekregen: ‘Ik weet wat van sterke drank’. Het boekje is onlangs gepresenteerd in het kader van de gelijknamige campagne van de Koninklijke SlijtersUnie en biedt handige basiskennis voor een ieder die wel eens sterke drank drinkt, schenkt of verkoopt.

Het handzame lesboekje ‘Ik weet wat van sterke drank’ biedt een mooi overzicht van gedistilleerde dranken. Brancheorganisatie Koninklijke SlijtersUnie wil met het boekje niet alleen de nodige kennis verschaffen, maar ook meer duidelijkheid scheppen in het aanbod van gedistilleerd. Zonder al te diep op de materie in te gaan, verschaft het duidelijke uitleg over distillaten, bitters en likeuren. De indeling is praktisch en per productcategorie geordend.

Eerder werden in samenwerking met de Wijnacademie bijna dertig, van oorsprong wijndocenten opgeleid tot gedistilleerddocent. Een groot gedeelte van hen gaat in het land aan de slag om cursusavonden te geven over sterke dranken.