Detailhandel groeit

Voor het eerst in vijf jaar tijd trekt de detailhandel weer aan. Vorig jaar werd er 1 procent meer verkocht dan in het jaar ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de bouwmarkten, de drogisterijen en de winkels in consumentenelektronica verkochten in 2014 weer meer. Winkels in huishoudelijke artikelen, kledingwinkels en textielsupermarkten verloren nog wel omzet, maar de daling was kleiner dan in voorgaande jaren. In de voedingsindustrie was ook een omslag te zien. Na drie jaren van krimp werd er vorig jaar 1,3 procent meer verkocht. Dat kwam met name door de supermarkten. Die deden het beter dan in de jaren ervoor. Vooral online is er veel groei. De omzet van internet- en postorderbedrijven steeg met 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor.