Voorlichtingscampagne Wonen en SBD

FHKN heeft een uitgebreide voorlichtingscampagne gevoerd in de Woonbranche en de Samenwerkende Branches Detailhandel. Doel was werknemers en winkeliers te informeren over branchegerichte opleidingen, met speciale aandacht voor EVC-trajecten voor de  medewerkers. Ook is informatie verstrekt over de voordelen van het vakbondslidmaatschap en de gratis training Veilig Werken in de Winkel.

De vertegenwoordigers van FHKN waren in de meeste winkels van harte welkom. Vooral de training Veilig Werken werd enorm gewaardeerd. De ervaringen met winkeldiefstal bleken helaas talrijk. In de dierenwinkels bijvoorbeeld verdwijnen regelmatig zelfs hamsters in jaszakken.

Ook deze campagne wees weer eens uit dat samenwerking tussen winkeliers het verschil maakt. Verscheidenheid in het winkelaanbod is belangrijk. Vervolgens samen aanbiedingen en leuke acties verzinnen loont. In Middelburg bijvoorbeeld plaatsten winkeliers gezamenlijk bermborden om aanbiedingen aan te kondigen en klanten te trekken.

In de woonbranche is weer een stijgende lijn in de verkopen te zien, zo bleek. Er zijn gelukkig dus nog steeds mensen die kiezen voor de winkelbeleving in plaats van internetshoppen. Maar voor de zekerheid hebben de meeste winkeliers toch óók een webshop. De klant die voor gemak kiest, wil je als ondernemer tenslotte ook graag bedienen.