Flyeren tijdens Week van de Veiligheid

Een team van FHKN heeft tijdens de Week van de Veiligheid (6-12 oktober) de binnenstad van Almelo bezocht om winkeliers en winkelmedewerkers voor te lichten over veilig werken. De FHKN-medewerkers deelden voorlichtingsmateriaal uit en nodigden de winkelmedewerkers en hun leidinggevenden uit voor een van de trainingen waarin de deelnemers leren omgaan met lastige klanten en winkeldieven.

Het bezoek aan de Almelose binnenstad was een schot in de roos. Al in de eerste winkel is het raak. Daar heeft bedrijfsleidster Marcia Leushuis van boekhandel Hilarius Broekhuis grote behoefte aan advies over hoe haar winkel veiliger kan worden gemaakt. “Ik werk hier nu sinds maart”, zegt Leushuis, “en heb direct in de eerste werkweek al een winkeldief betrapt en aangehouden. Maar vervolgens wist ik niet wat ik moest doen. Dus heb ik het uiteindelijk maar met de dief zelf opgelost door de gestolen waar gewoon af te rekenen. Maar het was fijn geweest als we hiervoor een protocol hadden gehad.”

Dit laatste bracht haar ertoe de veiligheidsprotocollen die er wél waren eens door te nemen. “Ik ontdekte al snel dat die verouderd zijn en dringend aangepast moeten worden. Dus ik kan nog wel wat tips gebruiken. Ik ben daarom blij met de komst van het FHKN-team.”

Dit laatste gold ook voor vele anderen in Almelo die het FHKN-team over de vloer kregen.