De knop is om: scholing moét

Komt het door het weer, is het puur toeval, of is het een geval van collectieve bewustwording? Wat het ook is, de knop lijkt om: werkzoekenden, baanveranderaars en anderen die verder willen komen zijn het er over eens dat scholing moét. Anders was het op de Banenbeurs in de Heineken Musical Hall in Amsterdam niet zo dringen geweest bij de stand van FHKN.

Het begon al bij de start van de Banenbeurs. Om 10.00 uur was het een drukte van jewelste. Alsof de bezoekers van de Heineken Musical Hall voor een concert van Robbie Williams  kwamen… Opvallend was de grote vraag naar informatie omtrent om- en bijscholing. De aanwezigen waren massaal bereid de handen uit de mouwen te steken en zich (verder) te ontwikkelen.

De leden van het Beursteam van FHKN deden dan ook goede zaken. De geheel vernieuwde organisatiebrochure met diverse zogenoemde Vakbladen als los toe te voegen bijlagen, vonden gretig aftrek. De Vakbladen behandelen onderwerpen als evc-trajecten, bol- en bbl-opleidingen en branche specifieke scholings- en ontwikkelmogelijkheden. Opvallend was ook de belangstelling voor de brochure van De Associatie over zelf een onderneming starten. Gevolg van dit alles was wel dat de Beursteamleden voor het eind van de beursdag door het meeste van hun voorlichtingsmateriaal heen waren… Maar dat moeten we maar zien als een goede ontwikkeling.