Appeldoorn beste slijterij

Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn uit Velp mag zich een jaar lang Slijterij van het Jaar 2014 noemen. Het familiebedrijf won maandag 8 september de jaarlijkse verkiezing van de beste slijterij in Nederland. De uitslag werd bekend gemaakt op de Dranken Expo in Houten. Uiteraard  was ook FHKN dit jaar weer op de beursvloer te vinden.

Slijterij Appeldoorn was de afgelopen vijf jaar ook al genomineerd voor de hoofdprijs, maar nu was dan toch echt raak. In 2010, 2011, 2012 en 2013 moest de winkel genoegen nemen met de toch ook zeer eervolle titel Beste Wijnassortiment van Nederland in de categorie vijf tot tien euro. Het bedrijf bestaat sinds 1897 en wordt momenteel geleid door een vierde generatie Appeldoorn in de persoon van Arnoud Appeldoorn.

Op de Dranken Expo treffen vooral aanbieders en afnemers in de dranken- en geschenkpakkettenbranche elkaar. FHKN is ook altijd aanwezig om de bezoekers en exposanten voor te lichten over winkelveiligheid en opleidingen. De e-learnings over veilig werken, het boekje ‘Ik weet wat van wijn’ en de online powerpointpresentatie voor wijndocenten waren hier dan ook flink in trek. Eveneens grote belangstelling was er voor het FHKN-magazine DNK nummer 3, dat geheel in het teken staat van het verkoopverbod van alcohol aan jongeren onder 18 jaar en de dilemma’s die dit oproept.