Zo ga je wel/niet om met lastige klanten

Hoe ga je om met lastige klanten? En hoe spreek je winkeldieven aan? Maar ook: hoe moet je dit vooral niét doen? De Arbocommissie Mode heeft voorlichtingsfilmpjes gemaakt over hoe je wel en niet om moet gaan met winkeldieven, en hoe je wel en niet om moet gaan met agressieve klanten. Hoogst informatief voor wie in de winkel werkt.

De filmpjes zijn te vinden op de website www.arboindemode.nl die is ontworpen door het Branchebureau Mode op initiatief van de werkgeversorganisatie Inretail en de vakbonden CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. De website is feitelijk de ‘digitale arbocatalogus’ voor iedereen die in een modewinkel of sportzaak werkt, maar kan gezien de aard van de werkzaamheden ook heel goed bekeken worden door mensen die in andersoortige winkels hun brood verdienen. Onderwerpen die aan bod komen zijn lichamelijke belasting, werkdruk en agressie en geweld.

De filmpjes zijn te vinden in het ‘hoofdstuk’ agressie en geweld, onder de noemer voorlichting en instructie. Maar enkele zijn ook te bekijken op deze pagina.

Zo moet het niet:

Zo moet het wel: