De Associatie gaat digitaal

Vanaf 1 januari 2016 neemt de Associatie alle examens alleen nog digitaal af. Online examineren levert namelijk aanzienlijke voordelen op voor alle partijen.

De Associatie heeft in 2013 onderzoek laten doen naar de diplomalijnen. Op basis van een grondige doorlichting van de examens en aanvullende aanbevelingen op het gebied van structuur, logistiek en toetsinhoud is besloten de examens te digitaliseren. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de kandidaat examen kan doen op een datum en tijdstip die hem of haar het beste uitkomen. Ook is een eventueel herexamen flexibel en snel in te plannen. Een ander voordeel is dat een opleider niet meer gestuurd wordt door een jaarplanning van de Associatie-examens, waardoor opleidingen flexibel aangeboden kunnen worden.

Overigens worden de examens Elementair Boekhouden en NEMAS® al per 1 september van dit jaar online aangeboden. De overige examens volgens daarna gefaseerd.