Bouwstenen voor de toekomst

Het kan nooit kwaad als organisatie om jezelf met enige regelmaat kritisch tegen het licht te houden. Dus heeft het Beursteam van FHKN zich tijdens een van de jaarlijkse teamdagen onderworpen aan een sessie ‘Bouwen aan teams met Lego Serious Play’. Met behulp van Lego-blokjes zijn modellen gebouwd die de basis vormen voor goed functioneren in de toekomst.

Lego Serious Play is een relatief nieuwe methode voor het bouwen van teams door het combineren van inhoud met plezier. Tijdens de sessie stond de vraag centraal wat de betekenis van FHKN zou moeten zijn voor de doelgroep, te weten de baanveranderaar, baanzoeker en student. De uitkomsten bestonden uit zowel voor de hand liggende als verrassende conclusies. Denk in het eerste geval bijvoorbeeld aan ‘in de communicatie aansluiten bij de doelgroep’, en in het tweede geval aan ‘het eureka-gevoel creëren bij de doelgroep’. De uitkomsten hebben zich vertaald in diverse activiteiten, waarvan enkele inmiddels al gestart zijn. We kunnen en willen hier nog niet alles verklappen – uiteindelijk komt u de veranderingen straks vanzelf in de praktijk tegen – maar we kunnen wel al melden dat de corporate brochure van FHKN geheel vernieuwd gaat worden.