Bijzondere ontmoetingen op Studie Experience

De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers ontmoet je niet elke dag. Een jonge scholier die nu al weet dat hij later vinoloog wil worden, al evenmin. Het waren bijzondere ontmoetingen die het Beursteam van FHKN eind januari had op de Studie Experience Amsterdam/Zaandam.

Ook de Studie Experience Amsterdam/Zaandam was weer een druk bezochte beurs. De start aan het begin van de ochtend was nog rustig, maar dat beeld veranderde rond de klok van tien al snel met de komst van de eerste bussen met vooral mbo-georiënteerde scholieren en hun leraren en decanen. Dat betekende ook werk aan de winkel voor de leden van het Beursteam van FHKN, die weer talloze vragen beantwoordden over zaken als werken in de winkel – inclusief het onderwerp veilig werken – en werken als ambachtsman of –vrouw.

In de loop van de dag meldde zich een scholier bij het Beursteam met een wel heel bijzondere vraag: hij wilde niets liever dan vinoloog worden en vroeg welke route hij hiervoor het beste kon bewandelen. Aansluitend was de verwijzing snel gemaakt naar de e-learning over wijn op de website van FHKN en naar de speciale wijnfolder en het wijnboekje ‘Ik weet wat van wijn’.

Ook bijzonder was de ontmoeting met ruimtevaarder André Kuipers die op de beurs kwam vertellen over zijn ervaring in het ruimtestation, maar ook over het opleidingstraject dat hij heeft afgelegd om dit te kunnen doen. Dit ter inspiratie van de beursbezoekers. Het was al met al weer een zeer geslaagde beurs.